Werken met autisme

Werken met autisme.

Maar liefst 54% van de mensen met autisme en een gemiddelde tot hoge intelligentie is werkloos. Hoewel steeds meer bedrijven de kwaliteiten van mensen met autisme zien, bestaan er toch nog veel vooroordelen. Zonde, want mensen met autisme beschikken vaak over een bepaald kennis niveau en specifieke vaardigheden die uitermate geschikt zijn voor functies op het gebied van ICT en Life Sciences.

Wij hebben de meerwaarde van deze doelgroep inmiddels al mogen ervaren. Als specialist op het gebied van werving en selectie voor ICT zien wij dan ook veel kansen voor deze doelgroep. Zeker nu we kampen met een krapte op de arbeidsmarkt, terwijl de ICT sector sterk groeit zien we de vraag naar deze doelgroep sterk toenemen. Naast de meerwaarde die werknemers met autisme kunnen bieden, is het voor werkgevers ook nog eens maatschappelijk verantwoord! Een echte “win-win” situatie voor beide partijen dus.

Onze dienstverleningen Autisme on the Job & Autisme Awareness

Autisme on the Job

Vanuit haar corebusiness ondersteunt Job-Flow organisaties met de werving & selectie en detachering van ICT-medewerkers. Wij zorgen middels een complete, geprofessionaliseerde dienstverlening voor de perfecte match. In onze dienstverlening “Autisme On the Job”, waarbij onze werving gericht is op werknemers met autisme, gaan wij hierin nog een stapje verder. Medewerkers met autisme kunnen van grote toegevoegde waarde zijn voor uw organisatie. Wij helpen uw organisatie met het creëren van een autisme vriendelijke werkomgeving en bedrijfscultuur. Hierdoor zijn wij in staat de beste matches voor de lange termijn te maken.

Om de beste match voor de lange termijn te maken, bundelt Job-Flow haar krachten met gecertificeerde autismespecialisten die over jarenlange praktijkervaring bezitten. Aandacht voor de mens staat bij Job-Flow altijd centraal. Wij gaan niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit op de lange termijn. Dit borgen wij door samen met u te bepalen welke kandidaat het beste bij uw organisatie past. Dit doen wij door verschillende factoren op de werkplek in kaart te brengen. Met een combinatie van deze inventarisatie en uw wensen en behoeften, gaan wij op zoek naar de meest passende kandidaatsprofielen.

Onze dienstverlening is dan ook gericht op het begeleiden van zowel de werkgever als de werknemer om juist deze factoren zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Dit doen we middels vier verschillende onderdelen. Naast speciale aandacht voor de werving van de kandidaat én het vinden van de juiste werkplek bieden wij ook compagnontraining en intervisie op de werkplek. 

Autisme Awareness

Samen met gecertificeerde autismespecialisten organiseren wij bedrijfsopleidingen en trainingen om zo een autisme vriendelijke werkomgeving en bedrijfscultuur te creëren. Daarnaast zorgen wij dat er kennis en acceptatie aanwezig is bij uw medewerkers. Om een stabiele werkomgeving te creëren voor mensen met autisme binnen uw bedrijf bieden wij de volgende trainingen/opleidingen aan: speciale awareness lezing “Autisme op de werkvloer”, basistraining “Autisme”, compagnonstraining & trainingen voor mensen met autisme. Uiteraard kunnen wij de trainingen/opleidingen ook los voor u verzorgen, zonder dat wij een kandidaat bij u hebben geplaatst.

Kijk hieronder voor meer informatie over zowel Autisme on the Job als Autisme Awareness.

Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!