Autisme on the Job

Autisme on the Job! Werken met autisme.

Onze speciale dienstverlening ‘Autisme on the Job’ focust op het begeleiden van mensen met autisme in het bedrijfsleven. Vanuit onze passie besteden wij veel aandacht aan het vinden van de ‘perfecte match’ tussen opdrachtgevers en kandidaten. Met de juiste begeleiding en het creëren van eens stabiele werkplek vormen mensen met autisme grote toegevoegde waarde voor diverse bedrijven en organisaties.

Werken met autisme

Maar liefst 54% van de mensen met autisme en een gemiddelde tot hoge intelligentie is werkloos. Hoewel steeds meer bedrijven de kwaliteiten van mensen met autisme zien, bestaan er toch nog veel vooroordelen. Zonde, want mensen met autisme beschikken vaak over een bepaald kennis niveau en specifieke vaardigheden die uitermate geschikt zijn voor functies op het gebied van ICT en Life Sciences.

Wij hebben de meerwaarde van deze doelgroep inmiddels al mogen ervaren. Als specialist op het gebied van werving en selectie voor ICT zien wij dan ook veel kansen voor deze doelgroep. Zeker nu we kampen met een krapte op de arbeidsmarkt, terwijl de ICT sector sterk groeit zien we de vraag naar deze doelgroep sterk toenemen. Naast de meerwaarde die werknemers met autisme kunnen bieden, is het voor werkgevers ook nog eens maatschappelijk verantwoord! Een echte “win-win” situatie voor beide partijen dus.

Autisme werkt met behulp van onze dienstverlening

Samen met onze gespecialiseerde partners, werkgevers en werknemers zijn wij in staat om een stabiele werkomgeving te creëren. Dit is vaak afhankelijk van diverse factoren die ook weer van invloed zijn op het functioneren van de kandidaat. Onze dienstverlening is dan ook gericht op het begeleiden van zowel de werkgever als de werknemer om juist deze factoren zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Dit doen we middels vier verschillende onderdelen. Naast speciale aandacht voor de werving van de kandidaat én het vinden van de juiste werkplek bieden wij ook compagnontraining en intervisie op de werkplek. Deze verschillende onderdelen worden in  de afbeelding weergegeven. Per onderdeel wordt een beschrijving gegeven.

Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!